9 Ağustos 2017 Çarşamba

Alexandra Palace


















Genel Bakış

Muhteşem bir Londra manzarasına sahip Alexandra Palace, ilk olarak 1873 yılında eğlence merkezi olarak açılmış fakat büyük bir yangının ardından 1875 yılında tekrardan inşa edilerek ayakta kalmayı başarmış. Eğitim ve eğlence amaçlı halk merkezi olarak açılıyor. Ulaşımı kolay, Muswell hill ve Woodgreen arasında kalıyor.

Alexandra Palace günümüzün olmazsa olmaz teknolojik aletlerinden televizyonun tarihine de eşlik etmiş. 30 Ağustos 1936 televizyon tarihi için önemli bir yere sahip. British Broadcasting Corporation yani BBC, Alexandra Palace'daki televizyon stüdyosundan ilk doğrudan iletim yayınını yapmış. Stüdyoda kısa bir gösteri yapılıyor ve görüntüler ilk olarak BBC TV ekranlarında yayınlanıyor. Ayrıca bu olay ile birlikte dünyanın ilk kamu televizyon yayınlarının yolu açılmış oluyor.
İçerisinde buz pateni pisti, palmiye kortu, sergiler, konser salonları ve konferans odaları bulunuyor, Restorant&Bar olarak işletilen mekan 3 bölümden oluşuyor; kapalı alan, sigara içilen ve sigara içilmeyen açık alanlarıyla herkesi mutlu ediyor. Menüsünde salatalar, wrapler, hamburgerler mevcut, bar bölümü de oldukça geniş.

Zamanında binanın bir kısmı otel, sinema ve bowling salonu olarak ticari gelişme göstermeye başlamış ve yüksek mahkeme tarafından 2007 yılında bu ticari gelişim engellenmiş.
Ziyaretçilerinin arasında çoğunlukla okullardan gelen öğrenci grupları bulunuyor, bunun yanı sıra turistler ve yerli halkı da görmek mümkün.
           
Alexandra Palace açıldığından bugüne kadar birçok önemli olaya ev sahipliği yapmış, 1977-1980 tarihleri arası Büyük Britanya Birası Festivali, 2008 yılından bugüne kadar PDC Dünya Dart Şampiyonası, 1993-1995 tarihleri arasında Brit Ödülleri, 2012’den bu yana Masters snooker turnuvası aynı zamanda 1996 yılında MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nin mekanı olarak kullanılmış. Her yıl Kasım ayında şenlik ateşi kutlamaları kapsamında havai fişek gösterileri de yapılıyor.

Summer Festival

Müzik dinleyebileceğiniz, mayonuzu giyip dev su kaydırağından kayabileceğiniz, açık havada sinema keyfi yapabileceğiniz harika bir festivale de ev sahipliği yapıyor.

Festivallerin vazgeçilmezi dillere destan sokak lezzetlerinin olduğu standlarda midenize ziyafet çektirebilir, yaz sıcağında açık havada film izlerken, arka planda da Londra manzarası keyfinize keyif katacak.

Sessiz disko ile eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz, 8 farklı müzik tarzı arasından seçiminizi yapıp, kendinizi kalabalıktan soyutlayıp dans edebilirsiniz ya da sessizlikte dans edenleri izlemekte güzel bir tercih olabilir.

Çocuklar için de aktiviteler mevcut, birçok farklı atölye ile çocuk-yetişkin farklı deneyimler edinebilirsiniz.

Gelecek Etkinlikler

Amerikan Güreşi

Bir çok farklı festivale ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Gelecek günlerdeki etkinliklerden bazıları ise şöyle; yılların vazgeçilmezlerinden Amerikan güreşini Eylül ayında Alexandra Palace’da izleme fırsatı yakalayabilirsiniz, yüzlerce el işi sanatını birarada bulabileceğiniz bir etkinlik Crafting Ally Pally, birbirinden başarılı zanaatkarların da bulunacağı bu etkinlikte bir çok ipucu edinebilirsiniz. Biletlerinizi önceden alırsanız çok daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Etkinlik tarihi 16-17 Eylül.

Yoga

Dünyanın  dört bir yanından gelen Yoga eğitmenleriyle tanışma fırsatı yakalayabileceğiniz, deneyiminiz olmasa bile kendinize uygun bir seviyenin mümkün olduğu aynı zamanda yoga için gerekli bütün ekipmanları bulabileceğiniz bir Pazar da kuruluyor.

Örgü-Dikiş

Örgü ve dikiş etkinliğinde 400’ün üzerinde sanat şirketi, yüzlerce atölye, dünyanın önde gelen tekstil sanatçıları biraraya geliyor. Bu sanatçıların eserleri 20’den fazla galeride sergileniyor.

Oyun Parkı

Yetişkinler için oyun parkı; 16 yaş ve üstünü hedefleyen bu parkta çılgınlar gibi eğlenip çocukluğunuzdaki gibi yorgunluktan bitap düşüp, huzurlu bir uykuya dalabilirsiniz.

Nasıl Gidilir

Underground
Northern Line üzerinden Woodgreen Station’da inebilir, W3 numaralı otobüsle ulaşabilirsiniz.

Tren
Great northern line ile Alexandra Palace durağından yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder